fredag 14 december 2012

Pepparkakshus och fredagsmys





Här springer tiden fram och helgen är här igen... I Förrgår bakade vi pepparkakshus här på gården. Hjärtat stod med vid bänken och fick lite degsnuttar att pilla med. Hon gjorde ett försök att smaka på degen men det visade sig inte vara någon favorit...hihi. Huset är av en ganska hög modell som jag gjort mallen till för ett par år sedan. Eftersom det är så pass högt funkar det utmärkt att tända ett värmeljus i ett glas inne i huset. På så sätt lyser det fint i fönstren och av värmen som blir kommer en härlig pepparkaksdoft när man har det tänt. Ikväll har vi lekt och myst. Hjärtat har tagit sig ett fredagsbad och ligger nu och snusar och sover. Själv ska vi ta oss lite gott och lägga oss i soffan och titta på film. Det är fredagsmys för oss...

Hoppas ni har det gott!

4 kommentarer:

  1. Vilken min lillan gör. Jag tror hon vill säga : titta vad jag gör mormor.
    Vilket fint pepparkakshus ni gjort! Du håller traditionen vid liv! Vi minns hur kul vi hade när ni var små och vi varje år pysslade med pepparkakshuset. Vi minns också att du hade svårt att låta bli att äta upp godiset vi satt på hustaket!!God natt och sov gott.

    SvaraRadera
  2. Vad söt hon är lilla hjärtat :). Ett riktigt snyggt pepparkakshus du har gjort och vilket jobb du lagt ner på kristyren.
    Önskar dig en fin helg, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  3. Wow så fint du dekorerat pepparkakshuset med kristyr!! Sött :)

    SvaraRadera