onsdag 28 november 2012

Juliga mandlar



En sats brända mandlar med kanelsmak ger verkligen en julig doft i hela huset och väldigt enkelt att göra. Väldigt enkla att äta upp är de dessutom men det ska vi inte tala om. Skulle tro att de inte är så värst bra för tänderna men det är bara jul en gång om året... Det enda som behövs är en påse mandlar, socker, kanel och en stekpanna med tjock botten...

200g mandel
2 dl socker
1 tsk kanel
1/2 dl vatten

Rör ihop allt i stekpannan och koka till sockret kristaliserat sig och vattnet försvunnit, rör lite nu och då. Sedan värmer man försiktigt så att sockret börjar smälta igen, rör hela tiden. När sockerklumparna fastnat runt mandlarna är det klart. Häll upp på bakplåtspapper och separera mandlarna inna de stelnat. Mums!

1 kommentar:

  1. Mmmm vad gott. Har aldrig gjort brända mandlar men köper det alltid på julmarknader. Undrar lite när du lägger ner mandlarna? direkt eller när vattnet kokat bort?
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera