måndag 7 maj 2012

Frukosttips!



Idag har vi mammaträff igen. Då bär det av till en by utanför stan i motsatt riktning från oss. Det är alltid lika kul att komma hem till någon man aldrig varit hos förut. Hemmet säger så mycket om personerna som bor där. Gårdagens golvarbete bjöd på endel överraskningar. Både endel arbete som jag inte räknat med men också överraskningar i ordets rätta bemärkelse. Kanske bor det en liten tomte i väggen eller så har de använt märkliga saker som isolering av väggarna när de byggde huset!? Jag ska visa bilder senare. Kanske någon av er har en vettig förklaring... Idag bjussar jag på ett enkelt tavarapåallt tips. Har man mjukt bröd som börjar bli lite torrt och trist kan man torka det i ugnen och få goda skorpor. Detta brukade min mormor göra med vetebröd men det går nog i princip att göra på de flesta sorters bröd. Skär brödet i skivor och rosta dem i ugnen på 200-225 grader i 5-10 minuter. Torka sedan skorporna i 100 grader med ugnsluckan lite på glänt ett par timmar. Förvara skorporna torrt.

En härlig vårdag önskar jag er!

2 kommentarer:

  1. Hej och tack för din kommentar hos mig! Alltid kul när det lämnas avtryck :) Vilken fin gård ni bor på, kul att ha hittat hit!

    Kram, Sofie

    SvaraRadera
  2. Och vilket fiffigt recept på skorpor, det ska jag pröva någon gång!

    SvaraRadera