lördag 18 februari 2012

Cupcakes, åh så goda, jag måste få receptet!






Puh, nu är äntligen dopet över. Jamen nog är det väl bedrövligt så uppjagad jag hinner bli när det ska ställas till med kalas på detta vis... Dagen blev i alla fall väldigt lyckad och mina Hallonfyllda chokladcupcakes med hallon och vaniljfrosting blev uppskattade så här kommer receptet som utlovat:



Hallonfyllda chokladcupcakes med hallon och vaniljfrosting

Cirka 18st



Cupcakes:

  • 1 dl kakao
  • 2 dl hett kaffe
  • 115 gram rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g hackad mjölkchoklad

Hallonfyllning:

  • 200 g hallon
  • 2 msk socker

Hallon & vaniljfrosting:

  • 150 g rumsvarmt osaltat smör
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl florsocker
  • 100 g hallon
  • 4 tsk vaniljsocker
  • ½ gelantinblad
  • ev några droppar karamellfärg
cupcakes:

1. Sätt ugnen på 175 grader.


2. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål, ställ att svalna i kylen. Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda i ett ägg i taget under vispning
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner mjöl-och chokladblandningen i smeten i omgångar.
4. Hacka den chokladen grovt och rör ner i smeten.
5. Fyll formar placerade i muffinsplåt till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
Hallonfyllning:
1. Blanda hallon och socker i en kastrull och koka upp i några minuter. Låt svalna.

2. Gör ett hål i cupcaken med hjälp av en äppelurkärnare eller vass kniv. Fyll med hallon upp till kanten.
Hallon & vaniljfrosting:

1. Koka hallonen så att de saftar sig, passera genom sil.


2. Blötlägg gelantinblad i kallt vatten, krama ur och rör ner i hallonsåsen. Låt svalna.

3. Vispa smöret krämigt. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och ev.karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig

4. Rör i den kalla ”hallonsåsen”.

5. Spritsa frostingen på svala, fyllda cupcakes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar