tisdag 21 februari 2012

Äppelmuffins och banangröt


Hjärtat börjar bli stor! Efter att ha provat banangröt i pytteportioner ett par veckor nu, största delen har hon dessutom bläääat ut... mumsar hon nu gladeligen i sig en hel portion. Detta resulterar dock i att magen krånglar lite. Idag har hon under vakna stunder mest gnölat och knöst... Jag har masserat och burit, masserat och burit... När hon sedan somnade för kvällen fick jag ett ryck och svängde ihop några äppelmuffins inför morgondagens besök. Då kommer andra hälften av vår enorma föräldragrupp...hihi... Hennes son är född samma månad som vår dotter. Det ska bli trevligt att träffas och uppdatera vad som hänt sedan sist...

Vill du också mumsa på muffins imorgon så har du receptet här:

Äppelmuffins

12 st mumsiga muffins

Ingredienser:

125 g smör

1.75 dl strösocker

2 st ägg

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

4.5 dl vetemjöl

1.5 dl mjölk

Fyllning:

1 äpple

kanel och strösocker

Nu då?

Rör rumstempererat smör och socker till en jämn smet.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna och mjölken i smör/sockerblandningen och rör till en jämn smet.
Klicka smeten i formarna.
Skala äpplena och skär i klyftor. Strö kanel och socker över äppelbitarna och stick ner dem i muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15-20 minuter.
Mumsa i dig minst en muffin direkt när de är klar, gärna med lite vaniljgrädde till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar